Pause video
Youtube video image

 

Icehotel – En unik sevärdhet sedan 1989

Varje år skördas isen från Torne älv för att skapa ishotellet i Jukkasjärvi. Is som omvandlas till design och arkitektur. En av Sveriges främsta sevärdheter – Icehotel. Världens första och största ishotell som skapats från snö och is, och som återuppstår i ny skepnad varje år. En destination i norra delen av Sverige, som bjuder på en arktisk och helt oförglömlig upplevelse.

Läs mer ...

Iskonst och design i varje rum


Konsten finns närvarande överallt i hotellet, inte minst i de olika konstsviter som designats av årets konstnärer och designers. På Icehotel njuter du av lokala delikatesser, tystnaden och äventyr i vildmarken. Har du tur så får du se norrskenet dansa på himlen under de mörka månaderna. På sommaren smälter ishotellet ner och återförenas med sitt ursprung, Torne älv. Icehotel är en sevärdhet i Sverige som är helt egen i sitt slag. Det är en plats att fira kärleken, livet och stunder att minnas. Ett fruset ögonblick att bära med sig hela livet.

En sevärdhet i Sverige – året runt och världen över 


Numera finns en året-runt-anläggning i form av Icehotel 365, vilket ger dig möjlighet till frostiga minnen oberoende av säsong. Tack vare Icehotel Creative Experience, når den berömda sevärdheten Icehotel, över Sveriges gränser. Med isbarer och event runt om i världen, dricks det svalkande drinkar ur glas gjorda av is från Torne älv. Kända varumärken utforskar isens möjligheter och berättar sin story med hjälp av kristallklar is från Torne älv.

 

 


 

Aktuellt på Icehotel

 

 


 

De olika delarna av Icehotel

 

 

 

 


 

SOMMAR PÅ ICEHOTEL

 


ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV